Hulp nodig?

Domburg biedt u meer dan zon en strand!

Eenmaal Domburg ontdekt blijft men terug komen. De badplaats heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op alle generaties. Dit weerspiegelt Domburg gedurende het toeristische seizoen, vele gasten komen al jaren naar Domburg.

Komt het door de schone zeelucht? Het gezellige pitoreske centrum met vele terrasjes en restaurants? Of de kwaliteit en gastvrijheid van de Domburgers waarom de badplaats bekend staat? Ontdek zelf waarom u verknocht raakt aan Domburg!

Historie van Domburg

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland, al sinds 1834 wordt er in de zee gekuurd. Vroeger kwam men voor de heilzame werking van het zeewater en reed men met badkoetsjes het water in.

Dankzij de komst van Dr. Metzger ('s werelds eerste fysiotherapeut) kwam rond 1900 de Europese adel naar Domburg om te kuren, o.a. Koningin Elisabeth van Roemenie en het Russische vorstenhuis kwam naar Domburg voor zijn behandelingen en een zeekuur.

In het kielzog van de adel kwamen de kunstschilders. Wist u dat Piet Mondriaan in Domburg begonnen is met zijn impressionistische werk waar hij in zijn tijd in New York om bekend zou worden?

Domburg Anno nu

De laatste 20 jaar is in Domburg veel van de oude glorie hersteld. U vindt overal architectonisch hoogstaande gebouwen en villa’s. Voor de moderne toerist is alles aanwezig, hotels in alle kwalificaties, een subtropisch zwemparadijs, een gezellige winkelstraat met diverse terrasjes, restaurants en zelfs gratis Wifi internet.

Grootste trekpleister is het brede zandstrand. Recht voor Domburg vindt u kilometers schoon zandstrand gekarakteriseerd door de in zee stekende palenrijen, hier paalhoofden genoemd. Op de hoofdstranden zijn strandcabines te huur, vindt u loopplanken en worden de stranden bewaakt door de reddingsbrigade. Voor een versnapering kunt u terecht bij een van de strandpaviljoens.

Ook voor de actieve toerist heeft Domburg veel te bieden. Direct aan Domburg grenst natuurgebied de Manteling met zijn karakteristieke bomen. Het schiereiland Walcheren leent zich uitstekend voor zowel lange als korte fietstochten. Een daguitje naar Veere behoort ook tot de mogelijkheden.

Nog nooit in Domburg geweest? Bezoek onze accommodaties en ervaar het zelf!